logo

IMFUEL realiseert eerste onbemande Demiwater vulpunt voor industriële afnemers

In opdracht van Evides Industriewater realiseerde IMFUEL het eerste onbemande Demiwater vulpunt in Nederland voor industriële afnemers. Het vulpunt dat turnkey werd opgeleverd, staat in Dordrecht aan de openbare weg, direct naast de productielocatie van Evides Industriewater.

Evides Industriewater levert 100 miljoen m3 proceswater en zuivert 98 miljoen m3 afvalwater per jaar. Het bedrijf is één van de sterkste spelers in Noordwest-Europa en biedt maatwerkoplossingen die gebaseerd zijn op duurzame en innovatieve technologieën. Dagelijks wordt er gewerkt aan ingenieuze oplossingen op het gebied van proceswater, afvalwaterzuivering en waterhergebruik voor de (petro)chemische, voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Evides Industriewater heeft 75 installaties waaronder 12 DBFO-plants en tal van mobiele installaties in de Benelux en Duitsland.

Nederland heeft één van de hoogste kwaliteitsstandaarden voor drinkwater ter wereld. Toch is er voor industriële toepassingen vaak een andere zuiverheidsgraad nodig. Evides Industriewater zet duurzame technologieën in om ultrapuur gedemineraliseerd water te produceren dat door de industrie gebruikt wordt voor processen en de productie van stoom. Nu is dit ultra zuivere water vanaf de openbare weg 24 uur per dag, zeven dagen in de week verkrijgbaar bij een onbemand vulpunt.

Evides Industriewater en IMFUEL

IMFUEL ontwikkelde het unieke en spraakmakende project betreft de ontwikkeling van het eerste onbemande Demiwater vulpunt in Nederland. IMFUEL bedacht de technologie en wist de koppeling tussen webtechnologie en de industriële automatisering van de plant op intelligente wijze tot stand te brengen. Er werd een webportal met marketing-widgets en een app voor iOS en Android smartphones ontwikkeld. Het meest zichtbaar en in het oog springend is de state-of-the-art bedieningszuil met herkenbare vorm en signing.

Demiwater vulpunt, de werking

Het Demiwater vulpunt werkt op basis van een slim autorisatieproces. Tankwagen-chauffeurs die het Demiwater vulpunt bezoeken, kunnen via een app op de smartphone een autorisatiecode opvragen waarmee het vulproces kan worden gestart. Er geldt een aan hun werkgever toegekend quotum. De autorisatiecode die door middel van de app wordt verstrekt, dient te worden ingevoerd op het touchscreen van de bedieningszuil. Als het autorisatieproces goed is doorlopen, wordt het demiwater automatisch vanaf de plant aangevoerd. Per vulbeurt kan tussen de 5 en 40 m3 worden afgenomen. Met de realisatie van het Demiwater vulpunt heeft IMFUEL bijgedragen aan een succesvolle business case.

Contact

IMFUEL

Telefoon: +31 10 888 37 44
E-mail: info@imfuel.com

Algemene Voorwaarden