Kneppelhout

Kneppelhout is een vooruitstrevend advocatenkantoor in Rotterdam. Hun specialisten zijn thuis in onder andere het arbeidsrecht, bestuursrecht, douane, sancties en exportcontrole, handels- en transportrecht, ondernemingsrecht en vastgoed- en omgevingsrecht. Elke vraag is anders, en geen antwoord is hetzelfde. Dat vraagt om inventieve advocaten die praktisch denken en doelgericht handelen. Juridisch scherp zijn waar het moet en verbinden waar het kan. Dat is hoe Kneppelhout het verschil maakt voor hun klanten.

Uitdaging

Voor dit vooruitstrevende advocatenkantoor in Rotterdam zijn wij sinds 2021 dé digitale partner. We ondersteunen Kneppelhout onder andere op gebied van strategie, positionering, video, fotografie, design, website, betaalde advertenties (SEA), zoekmachineoptimalisatie (SEO) en e-mail- en marketing automation. Dit projectverhaal omschrijft de uitdaging om de organische (niet betaalde) vindbaarheid van specifieke rechtsgebieden en thema’s te verbeteren.

Aanpak

SEO vergroot op termijn je zichtbaarheid en genereert meer organische (niet betaalde) verkeer naar de website. Een goede SEO-strategie omvat een aantal belangrijke stappen; van zoekwoordenonderzoek en het optimaliseren van de website tot het schrijven van nieuwe teksten, linkbuilding en het monitoren van de resultaten.

We startten met het uitvoeren van een uitvoerig zoekwoordenonderzoek. Dit omvat het identificeren van relevante zoekwoorden en zinnen die websitebezoekers mogelijk gebruiken in zoekmachines als Google. Er wordt daarbij gekeken naar zoekvolume, concurrentie en gerelateerde zoektermen.

Nadat er een keuze was gemaakt op welke zoektermen we ons gingen focussen werden de websitepagina’s geoptimaliseerd die relevante content bevatten over deze zoektermen.

Verder werd er een technische SEO-analyse uitgevoerd. Dit is een analyse die betrekking heeft op de technische aspecten van een website die invloed hebben op de zoekmachineprestaties. Het omvat onder andere het verbeteren van de laadsnelheid van de website, het optimaliseren van de website-structuur, het implementeren van een sitemap en het optimaliseren van de mobiele gebruikerservaring.

Naast de gebruikelijke contentkalender werden de advocaten aangespoord om meer artikelen te schrijven over deze zoektermen. De opgeleverde artikelen werden door ons vanuit SEO-oogpunt verbeterd. Parallel hieraan werd er gestart met linkbuilding; het verkrijgen van relevante backlinks van andere websites naar de website van Kneppelhout. Dit verbetert de autoriteit van de website en heeft een positief effect op de vindbaarheid (positie op Google).

De laatste stap was het monitoren en analyseren van de resultaten. SEO is een proces van de lange adem. Je bent continu bezig om de website te verbeteren, meer content te schrijven en bestaande content aan te passen. Kleine aanpassingen kunnen hierin soms een groot verschil maken.

Resultaat

We zien dat een aantal zoektermen al een groot aantal posities is gestegen in Google, paar zelfs op de eerste pagina. Verder zien we een stijging in het totale en organische websiteverkeer.