Reset Yourself

Reset Yourself gelooft in de energie die ieder mens in zich heeft. Met de gespecialiseerde mindsettrainingen zetten ze mensen opnieuw in hun kracht, om de volgende stap in hun leven te zetten. Deelnemers voelen zich opnieuw gemotiveerd om actief deel te nemen aan de samenleving.

 

Uitdaging

Reset Yourself is er om mensen te inspireren en in hun kracht te zetten. Dit doen zij door hun levenservaringen te delen en door mensen handvatten mee te geven als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en mindset. Mensen weer in zichzelf laten geloven, is écht hun ding. Ze komen elke dag graag hun bed uit om op hun wijze de wereld een beetje mooier te maken.

In het aantrekken van deelnemers voor hun trainingen is de website een belangrijk platform. Hier schudden potentiële klanten Reset Yourself digitaal de hand, moeten zij zich verbonden voelen met de missie en worden ze geinformeerd over het trainingsaanbod. Op de website vindt ook de conversie plaats via de aanwezige formulieren: het aanvragen voor meer informatie of het aanmelden voor een training. Reset Yourself had onvoldoende de beschikking over relevante data omdat de website hier onvoldoende op was ingericht. IMFUEL werd gevraagd om Google Analytics 4 en Google Tag Manager in te richten en daarnaast de data visueel inzichtelijk te maken.

Aanpak

We startten met een sessie op locatie. Tijdens deze sessie liepen we samen door de website en bespraken we wat er exact gemeten moest worden en welke data inzichtelijk moesten worden gemaakt. Vanuit deze inzichten werd een meetplan opgesteld. Daarna vond de inrichting van Google Analytics 4 en Google Tag Manager plaats. Na de inrichting ontwikkelden we een dashboard dat inzicht geeft in de belangrijkste statistieken.

Verder hebben we de website ook gekoppeld aan Hotjar; een analytische tool die inzicht geeft in het muis- en klikgedrag van de bezoekers. Dit is een extra laag aan relevante data bovenop de uitgebreide dataset van Google Analytics 4.

Resultaat

De website wordt goed doorgemeten. Daarnaast geeft het dashboard nu overzichtelijk en snel de meest relevante statistieken voor het interne team. Verder hebben we aanpassingen doorgevoerd aan de url-structuur van de artikelen die behoren tot de ‘inspiratie’-landingspagina, zodat ook deze pagina’s in één overzicht worden getoond in het dashboard. Samen met de inzichten in het muis- en klikgedrag van bezoekers geeft dit voldoende inzichten om keuzes te maken op basis van data en minder op onderbuikgevoel.