Segreto

Segreto, Italiaans voor geheim, onthult na zeventien jaar wat de makers al die tijd bezighield. Namelijk het produceren van de ultieme rode wijn uit Toscane. Dat doen ze in de wijnregio Suvereto (net voorbij Bolgheri). Waar cabernet sauvignon-druiven groeien op een kleine wijngaard, ingesloten door een bosrijk gebied. Producent Azienda Agricola Biologica Brancatelli biedt Segreto de drie pijlers die de wijn groot maakt: de kennis, het vakmanschap en de mensen.

Uitdaging

Segreto is een zeldzame wijn die zich, gerijpt in de beste Franse eikenhouten vaten, kan meten met de absolute top. Het is een complete, complexe en karaktervolle wijn die vooral in de smaak valt bij sommeliers in de topgastronomie en ervaren wijnliefhebbers. Mensen die de betere wijnen uit Bolgheri kennen en waarderen. Maar Segreto heeft haar wijn meer dan 17 jaar geheim gehouden, en het was de hoogste tijd om meer mensen kennis te laten maken met deze exclusieve wijn. IMFUEL werd benaderd om de strategie en positionering te bedenken en uit te werken in middelen: merkverhaal, fotografie en website.

Aanpak

We zijn gestart met een strategische workshop waarin we samen met de klant de historie, uitdagingen en ambities hebben besproken. Op basis van deze inzichten werd er een positionering bedacht die als leidraad zou dienen voor alle activiteiten die daarna werden opgepakt.

Na het bedenken van de positionering kon het websiteproject beginnen. Hiertoe behoorden onder andere een visual design, het merkverhaal, fotografie en de technische realisatie. Bij alle middelen was de exclusieve uitstraling van het merk Segreto enorm belangrijk. Het is tenslotte een wijn die zich richt op het hogere segment wijnliefhebbers, en is een uitdager van de gevestigde ‘Super Tuscans’.

Tijdens de ontwikkeling van de website is er bewust voor gekozen om niet direct een webshop-module te ontwikkelen. We wilden het merk rustig in de markt brengen waarbij onze klant eerst persoonlijk met hun klanten in contact komen. Op die wijze komen we tot waardevolle inzichten. Wat voor wijnliefhebber is de klant? Waar kwam de interesse in Segreto vandaan? Waar heeft de klant Segreto gezien of gevonden?

Na de lancering van de website werd er gestart met de zichtbaarheid en vindbaarheid van het merk, met name door zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Resultaat

Een sterk merkverhaal, prachtige fotografie en een mooie website passend bij de ambities en exclusieve uitstraling van Segreto. Vanaf daar is het belangrijk om goed te bekijken hoe het merk wordt ontvangen (online en offline), hoeveel bezoekers de website aantrekt en hoeveel bestellingen er worden gedaan via het formulier. We zullen de data continu analyseren en waar nodig verbeteringen doorvoeren.