Stichting Niet Graag een Lege Maag

Niet graag een lege maag. Dat was wat oprichter Johan in 2016 dacht toen hij merkte dat er flink wat kinderen zonder ontbijt of lunch naar school gaan. Na een aantal jaren proefdraaien met ontbijtjes voor één Rotterdamse school, besloot hij in 2019 het grootser aan te pakken. Stichting Niet Graag een Lege Maag (NGELM) was geboren.

Uitdaging

De naam verklapt het al: met de stichting maken ze zich hard voor kinderen die met een lege maag naar school gaan, terwijl het voor de jongsten onder ons juist zo belangrijk is om zorgeloos te kunnen spelen, leren en concentreren. En dat gaat niet zonder een lekkere en voedzame boterham. Naamsbekendheid en zichtbaarheid is voor NGELM van cruciaal belang, daarom werd IMFUEL gevraagd de stichting te helpen met onder andere de ontwikkeling van een strategie, positionering en website.

7
ngelm.nl

website: ngelm.nl

Aanpak

We zijn gestart met een strategische workshop waarin we samen met de klant de historie, uitdagingen en ambities hebben besproken. Het is voor oprichter Johan vrij duidelijk; hij wil alle kinderen in Nederland met een lege maag voorzien van een lekkere, voedzame boterham. Dit was voor ons geen normale workshop, je voelde namelijk de emotie en het belang van de stichting. Na de workshop hebben we een strategie en positionering neergezet om direct door te pakken met het schrijven van het merkverhaal en het ontwikkelen van de website.

Voor NGELM was een sterk merkverhaal essentieel omdat het de missie, waarden én impact helder communiceert. Een goed verhaal zorgt ervoor dat mensen zich verbonden voelen met de stichting en helpt bij fondsenwerving, het aantrekken van vrijwilligers en het aangaan van samenwerkingen met onder andere het bedrijfsleven.

De website moest er vanzelfsprekend goed uitzien, maar het doel was voornamelijk om het merkverhaal goed naar voren te laten komen en het bezoekers makkelijk te maken direct te doneren, zich aan te melden als vrijwilliger of het contactformulier in te vullen voor nader contact.

 

Resultaat

Een sterk merkverhaal en een duidelijke website passend bij het gevoel dat oprichter Johan bij je oproept als hij over de stichting spreekt. Daarnaast hebben we na de lancering van de website NGELM ondersteund met het publiceren van artikelen op de website, het posten van LinkedIn-berichten en het reageren op mensen die de stichting een warm hart toedragen. Binnen een maand na de lancering heeft dit gezorgd voor een groei van 434 volgers op LinkedIn, 8 aanmeldingen voor vrijwilligerswerk, 3 initiatieven voor een samenwerking en € 11.500 euro aan donaties via het formulier op de website. 

Draag jij de missie van Niet Graag een Lege Maag ook een warm hart toe? Doneer via de website: ngelm.nl.