Stichting Écht de Sjaak!

Stichting Écht de Sjaak! is opgericht door Kasper Klaarenbeek en is er speciaal voor ongeneeslijk zieke mannen en de mensen om hen heen. Wat maken zij mee? Wat houdt hen bezig?

Uitdaging

Ongeneeslijk ziek zijn gooit je hele leven overhoop… en óók dat van de mensen om je heen. Steeds vaker zijn specialisten met palliatieve behandelingen in staat je leven te verlengen. Maar hoe ga je om met het feit dat je niet meer beter wordt? Hoe praat je erover? Hoe deal je met je emoties? En wat mag/kun je van anderen verwachten? Je wordt geconfronteerd met levensvragen waar je – waarschijnlijk – nog nooit bij stilgestaan hebt. Kortom: er ligt veel, erg veel op je bordje als je echt ‘de Sjaak’ bent. IMFUEL werd gevraagd een website te ontwikkelen die de stichting neerzet als een professionele organisatie en bezoekers informeert én motiveert om te doneren.

7
ngelm.nl

Aanpak

Anders dan bij andere projecten hadden we dit keer al direct de beschikking over een merkverhaal en diverse illustraties. Op basis hiervan hebben we een visual design en de eerste contouren van de website ontwikkeld. Dit hebben we besproken met de klant en na een akkoord zijn we verder gegaan met de ontwikkeling van de volledige website.

Er waren drie zaken erg belangrijk: de donatiemodule, de promotie van het boek ‘Écht de Sjaak!’ en het delen van ervaringsverhalen. Tijdens de ontwikkeling hebben we ervoor gezorgd dat juist deze elementen snel te vinden waren.

We hebben er ook voor gezorgd dat het merkverhaal en de illustraties duidelijk naar voren komen. Dit vertelt geheel op een eigen wijze het verhaal van de stichting en zorgt voor een uniek karakter.

 

Resultaat

De website is volledig ontwikkeld in een frisse en aansprekende huisstijl die past bij het merkverhaal, het logo en de illustraties van Écht de Sjaak!. In de donatiemodule is het mogelijk om zowel eenmalig als periodiek te doneren.

Draag jij de missie van Écht de Sjaak! ook een warm hart toe? Doneer via de website: echtdesjaak.nl.