Evides Industriewater

In opdracht van Evides Industriewater realiseerde IMFUEL het eerste onbemande Demiwater vulpunt in Nederland voor industriële afnemers. Het vulpunt staat in Dordrecht aan de openbare weg, direct naast de productielocatie van Evides Industriewater.

Uitdaging

Evides Industriewater levert 100 miljoen m3 proceswater en zuivert 98 miljoen m3 afvalwater per jaar. Het bedrijf is één van de sterkste spelers in Noordwest-Europa en biedt maatwerkoplossingen die gebaseerd zijn op duurzame en innovatieve technologieën. Dagelijks wordt er gewerkt aan ingenieuze oplossingen op het gebied van proceswater, afvalwaterzuivering en waterhergebruik voor de (petro)chemische, voedingsmiddelen- en drankenindustrie. 

Nederland heeft één van de hoogste kwaliteitsstandaarden voor drinkwater ter wereld. Toch is er voor industriële toepassingen vaak een andere zuiverheidsgraad nodig. Evides Industriewater zet duurzame technologieën in om ultrapuur gedemineraliseerd water te produceren dat door de industrie gebruikt wordt voor processen en de productie van stoom. IMFUEL werd gevraagd een applicatie te ontwikkelen om dit ultra zuivere water vanaf de openbare weg 24 uur per dag, zeven dagen in de week verkrijgbaar te maken bij een onbemand vulpunt.

Aanpak

Voordat we begonnen aan de ontwikkeling van de applicatie werd eerst nauwkeurig uitgetekend hoe het proces van een onbemand Demiwater vulpunt eruit komt te zien. Nadat alle technische specificaties waren uitgedacht werd de gewenste oplossing geschetst.

Zo bedachten we de technologie en brachten we de koppeling tussen webtechnologie en de industriële automatisering van de plant op intelligente wijze tot stand. Daarbij werd er een webportal met marketing-widgets en een app voor iOS en Android smartphones ontwikkeld. Het meest zichtbaar en in het oog springend is de state-of-the-art bedieningszuil met herkenbare vorm en signing. Zo ontwikkelden we het eerste onbemande Demiwater vulpunt in Nederland.

Resultaat

Het Demiwater vulpunt werkt op basis van een slim autorisatieproces. Tankwagenchauffeurs die het Demiwater vulpunt bezoeken, kunnen via een app op de smartphone een autorisatiecode opvragen waarmee het vulproces kan worden gestart. Er geldt een aan hun werkgever toegekend quotum. De autorisatiecode die via de app wordt verstrekt, dient te worden ingevoerd op het touchscreen van de bedieningszuil. Als het autorisatieproces goed is doorlopen, wordt het demiwater automatisch vanaf het station aangevoerd. Per vulbeurt kan tussen de 5 en 40 m3 worden afgenomen. Na oplevering verzorgen we het technisch beheer van de applicatie en het Demiwater vulpunt.